Onderzoeksteam

Het onderzoeksteam van Telan

Het onderzoeksteam van Telan, de mannen en vrouwen die de mystery calls uitvoeren, bestaat uit een gemêleerd gezelschap. Er is een goede mix tussen jong en oud, man en vrouw. Wat onze bellers met elkaar gemeen hebben, is dat zij emotioneel extravert zijn. Daar selecteren wij onze medewerkers op. Het zijn mensen met een creatieve achtergrond, bijvoorbeeld in theater en toneel. Zij kunnen zich gemakkelijk in een ander verplaatsen en andere identiteiten aannemen. Zij zijn analytisch en kunnen snel schakelen. 

68253_3033

Ik ben Roger Hitipeuw, theatermaker en freelance acteur, zelfstandig ondernemer en al bijna twaalf jaar werkzaam bij Telan! Dat ik naast mijn theaterachtergrond ook bij Telan werk is niet zo vreemd. Het onderzoek is namelijk niet veel anders dan acteren, maar dan op kantoor met een telefoon. De kunst is om een geloofwaardige situatie ‘te spelen’ in een telefoongesprek en tegelijkertijd het nodige onderzoek te doen zonder dat de gesprekspartner dat door heeft. Als Telan-medewerker heb ik vele rollen gespeeld: van boze huurder die de huur niet meer gaat betalen, tot een burger die ten einde raad de schuldsanering in moet tot een uitbater van een bordeel die z’n meisjes wil aanmelden voor de periodieke soa-test. Aan het einde van het gesprek maak ik me bekend als mystery caller van Telan. De reacties zijn vaak heel spontaan en verrast, en soms met een compliment omdat de beller geen idee had. Bij Telan werk ik samen met een leuk en kleurrijk team van belacteurs en -actrices.

67991_0354

Mijn naam is Judith, amateur toneelspeelster, zangeres, kleinkunstartieste en werkzaam bij Telan sinds 2008. Tijdens mijn optredens hecht ik veel waarde aan geloofwaardigheid en inleving; toneelspelen is tenslotte waarachtig handelen onder verbeelde omstandigheden. Deze expertise komt zeer van pas bij mijn werk als telefonisch onderzoekster bij Telan. Het klinkt dan ook als applaus in mijn oren als een klant zegt: ‘ik had absoluut niet door dat u van Telan bent!’

67991_0327

Mijn naam is Thelma van der Aa en ik ben al bijna tien jaar met plezier werkzaam bij Telan. Creativiteit is altijd een belangrijk onderdeel geweest in mijn leven. Waar andere collega’s het leuk vinden om op de voorgrond in het theater te staan, heb ik meer belangstelling voor de zaken achter de schermen. Decors maken en ontwerpen, grimeren en kleding maken zijn de dingen waar ik me naast mijn werk mee bezig houd. Creativiteit is ook een mooie leidraad bij mijn werk in het belteam van Telan. Steeds nieuwe accenten proberen onder de knie te krijgen en nieuwe geloofwaardige personages verzinnen is iedere keer weer een uitdaging.